Home

Lesmateriaal

Begeleiding

Agenda

Tarieven

Contact

Voor ledenLESMATERIAAL

 
 

CHINESE MENTOR werkt met de multimedia cursus Interactive Chinese. Tientallen taaldeskundigen en multimedia experts in China hebben eraan gewerkt en het resultaat is een modern en gedegen pakket.

Het Engelstalige cursuspakket bevat 8 CD Roms (met extra: MP3 files), 8 CD's en en 8 boeken die u op efficiŽnte wijze door de lesstof voeren. Erg handig is dat u uw eigen uitspraak kunt opnemen en naluisteren! Ook kunt u met muis of tekentablet zelf de karakters oefenen door ze na te schrijven.
In geheel eigen tempo kunt u zich de Chinese taal eigen maken, beginnend met uitleg over schrift en uitspraak en eindigend op een niveau waarop u in staat bent het internationaal erkende Chinese taalexamen HSK te doen. Maar ook degenen die meer vrijblijvend Chinees willen leren, zullen prettig kunnen werken met Interactive Chinese.

De boeken, CD Roms, MP3 en CD's zijn qua inhoud gelijk. U kunt de beide materialen dus ook onafhankelijk van elkaar gebruiken. CD Rom op de PC, MP3 in de MP3 speler en de CD in de CD speler (tijdens autoritten!) en het boek in de luie stoel.
Er wordt gewerkt met zogeheten vereenvoudigde karakters; deze worden in de Volksrepubliek China gebruikt.

Inhoud van de 8 boeken, CD Roms en CD's:
-
Uitspraak, pinyin en schrift
- 3 Tekstboeken, 60 lessen met oefeningen en antwoorden
-
Leesteksten (gedichten, spreekwoorden, allegorieŽn enz.)
-
Gedichten uit Tang en Songdynastie
- Oefenteksten en vocabulaire voor de HSK test (internationaal erkend examen)

 

Opzet cursus
Boeken:
Na een uitgebreide inleiding in klankleer, toonhoogten en schrift, wordt verder gewerkt met behulp van teksten. In de tekstboeken staan dialogen die u in het Chinees kunt lezen (de Engelse vertaling en de transcriptie (pinyin) staan eronder). Dan volgt een woordenlijst en uitgebreide uitleg van de grammatica uit die les.

De teksten zijn alle terug te vinden op de CD Rom's, waar u de dialogen ook kunt beluisteren, naar keuze als gehele tekst, of per nieuw woord of per zin. Als u een microfoon/headset aansluit, kunt u ook uw eigen uitspraak oefenen.
Ook de grammaticale uitleg ('language points') bij elke tekst zijn beschikbaar op de CD Rom en ook kunt u de oefeningen bij elke les op de PC uitvoeren (middels slepen of klikken) en laten controleren. Op CD Rom 1 wordt uitgebreid ingegaan op het schrift. U kunt in bewegend beeld van diverse karakters zien hoe zij worden geschreven.

De CD Roms zijn uiterst gebruiksvriendelijk. Via de navigatiebalk onderin elk scherm klikt u snel naar elk onderwerp. In het hoofdmenu kunt tevens kiezen uit diverse rustige Chinese achtergrondmelodieŽn terwijl u leest/leert (uitschakelen is ook een optie).

Download demo
Wie een nadere indruk wil krijgen kan hier een demo van het programma Interactive Chinese
downloaden. Over de demo: De grootte is 25,3 Mb, in .zip formaat.